BETA! Nu smygöppnar vi upp Upptäkke! Har du feedback hör av dig till oss på hejsan@upptakke.se

5 tips för en lyckad cykeltur längs Gotlandsleden
Destination
Destination

5 tips för en lyckad cykeltur längs Gotlandsleden

Upptäck Gotland på två hjul genom att cykla längs med Gotlandsleden. Läs våra 5 tips på vad du bör tänka på inför din cykeltur, från att hyra istället för att köpa en cykel till vad du bör packa med dig. Utforska den unika naturen och besök de många restaurangerna och caféerna som Gotland har att erbjuda.

Läs artikel
DestinationHållbarhet

Följ med i Jan Wigstens fascinerande resa från barndomen i Alva på Gotland till att bli en pionjär inom global ekoturism med bas i Mongoliet. Med en karriär som spänner över fyra decennier har Wigsten utforskat världens avlägsna hörn och lett banbrytande expeditioner till platser som Himalaya och Amazonas. Som grundare av Nomadic Journeys och drivkraften bakom 360° Mongolia, kombinerar han sin passion för äventyr med ett djupt engagemang för hållbar turism. Denna artikel tar dig med på en resa genom Wigstens liv, från tidiga äventyr i Sovjetunionen till hans nuvarande arbete med att forma framtiden för ekoturism och outdoorupplevelser på Gotland och globalt.

DestinationDestination

Utforska de hemliga och fascinerande grottorna på Gotland, från legenden om Rövar Liljas mystiska gömställe till de underjordiska underverken i Lummelundagrottan. Dyk in i en värld av äventyr, historia och speleologi genom denna detaljerade guide till ön, och upptäck en sida av Gotland som tar dig bortom de traditionella soliga stränderna och imponerande raukarna. Bli förtrollad av äventyr och berättelser från det dolda Gotland.

DestinationHållbarhet

I Sverige, från norr till söder finns det över 5000 naturreservat med syfte att skydda och bevara värdefulla naturmiljöer. Det finns flera regler som gäller när du befinner dig inom ett naturreservat och Allemansrätten kan vara begränsad för att skydda området. Här sammanfattar vi det viktigaste du behöver veta innan du passerar den blå naturreservat-skylten.

DestinationUtemat

Säg inte att tryffel är enbart för den exklusiva gommen eller för dem med tjocka plånböcker. Rickard Hasselblad, prisad tryffelkock, förklarar hur denna skogsdiamant kan bli en smaksättare för våra dagliga rätter. Med rätt kunskap kan tryffel ge enastående smak utan att tömma plånboken.

DestinationHållbarhet

Genom att ta aktiva beslut före och under din resa kan du minska din miljöpåverkan och bidra till en hållbar framtid för kommande generationer. Här har vi sammanställt åtta enkla tips för att hjälpa dig att äventyra mer hållbart.

DestinationHållbarhet

Visste du att det finns många fördelar med att hyra utrustning i stället för att köpa? Här listar vi fem anledningar till varför hyra kan vara ett smartare och mer hållbart val för dig och miljön.

DestinationDestination

När våren vänder till sommar och Gotlands natur sprakar av liv, är det hög tid för ett av öns mest populära färdmedel att göra entré. Hos Gotlands Cykeluthyrning slipar man på det sista inför en ny spännande cykelsäsong. Med allt från den klassiska treväxlade damcykeln till moderna el-cyklar står de redo att möta besökarnas alla behov och önskemål.

DestinationAktiviteter

Gotland är känt för sin vackra, unika natur. På Gotland finns både längre och kortare vandringsleder, som passar både nybörjaren och den erfarne vandraren. Packa väskan och ge dig ut för att upptäcka kända och okända platser.

Förslag på packlista för en dagsvandring eller övernattningstur under vår och sommar säsong. Anpassa utrustningen efter vandringsturens längd och miljö.

Förslag på packlista för en dags- eller övernattningstur med kanot under vår och sommar säsong. Anpassa utrustningen efter paddelturens längd och miljö.

Förslag på packlista för en dagstur med cykel under vår och sommar säsong. Anpassa utrustningen efter cykelturens längd och miljö.

Upptäkke